Bekerfinale Dames - KVS'17

Ga naar de inhoud

Bekerfinale Dames

Dameskorfbal Bekerfinale 2019    
Donderdag 6 juni 2019
Aanvang 20.00 uur, Zuideinderpark, Schijndel
Rosolo 1 - DDW 1  12 - 18
KVS´17 is voor het tweede jaar op een rij de bekerfinale-gastheer. Op 6 juni zal om 20:00 het startsignaal klinken voor een spannende finale in het dameskorfbal. Dit jaar zullen Rosolo en DDW de strijd met elkaar aangaan. De korfbalsters uit Reusel boekte vorig jaar nog een klinkende zege op Spes en mag zich dus regerend bekerkampioen
noemen. DDW strandde vorig jaar in de halve finales na een nipte nederlaag tegen Rosolo. Genoeg ingrediënten voor een spannende finale dus!

In mei werden de halve finales van het Dameskorfbal Bekertoernooi gespeeld. In die halve finales boekte DDW een zakelijke overwinning na een gelijkopgaande eerste helft, terwijl Rosolo aan het langste eind trok in een wedstrijd die tot het laatste moment spannend bleef.

Dameskorfbal Bekerfinale dit jaar een Kempense derby
De teams uit het zuiden van Brabant doen het goed in het bekertoernooi dit jaar. Ook in de competitie komen de twee teams elkaar regelmatig tegen en bezetten ze in de topklasse de tweede en derde plek. Dat de twee teams aan elkaar gewaagd zijn mag dus duidelijk zijn.

Rosolo verkozen tot ‘Team of the Year’
De afgelopen seizoenen heeft Rosolo flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van een nieuw team met jonge speelsters. Niet alleen individueel, maar ook als team heeft Rosolo 1 een enorme groei doorgemaakt. Rosolo vertelt daarover: “Dit teamgebeuren is tevens de sterkste eigenschap van het team. Iedere week staat er wel iemand anders op om de kar te trekken en de doelpunten te maken.” Deze ontwikkelingen én het winnen van de zaalfinale zorgde ervoor dat Rosolo werd verkozen tot ‘Team of the Year’. Rosolo kijkt uit naar de bekerfinale op 6 juni: “We weten zeker dat het een spannende finale zal worden met vanuit beide teams
én supportersgroepen veel strijd en enthousiasme!”

DDW beleeft probleem bekerseizoen
De afgelopen vier jaar draaide DDW steevast mee in de bovenste regionen van de competitie, met als hoogtepunt het winnen van landstitel op het veld in 2017 en de KNKVbeker in datzelfde jaar. Dit jaar is gebouwd aan een nieuw team, dat wisselende resultaten boekte. Momenteel is DDW nog volop in de strijd voor de kruisfinales. Ook staat de bekerfinale natuurlijk nog op het programma. DDW kende tot nu toe een vrijwel probleemloos bekerseizoen. Toch verliep de halve finale tegen ODC niet zonder horten of stoten. Uiteindelijk werd deze wedstrijd toch winnend afgesloten, waardoor DDW nu Rosolo in de finale treft.

Over tegenstander Rosolo vertelt DDW: “Rosolo is landskampioen van de zaal en een ontzettend lastige tegenstander voor DDW. Dit seizoen waren ze altijd de betere. Tot 19 mei, want op die dag wist DDW een 0-5 achterstand om te buigen in een 10-8 overwinning. Deze overwinning biedt perspectief en we gaan dan ook met de volle 100% vertrouwen de finale in: die beker gaat mee naar Hooge Mierde!”

Organisatie in handen van KVS’17
De organisatie van de Bekerfinale Dameskorfbal is dit jaar opnieuw in handen van KVS’17. Vorig jaar had organiseerde KVS’17 de finale voor het eerst als relatief nieuwe vereniging. KNKV-bestuurslid Jeroen Breeschoten deelde na afloop van de finale in 2018 complimenten uit aan de vereniging voor de organisatie. Met hulp van veel vrijwilligers hoopt KVS’17 er dit jaar opnieuw een feest van te maken.
De afgelopen vier jaar draaide DDW steevast mee in de bovenste regionen van de competitie, met als hoogtepunt het winnen van landstitel op het veld in 2017 en de KNKV-beker in datzelfde jaar. Dit jaar is gebouwd aan een nieuw team, dat wisselende resultaten boekte, maar nu nog volop strijd voor de kruisfinales en ook de bekerfinale graag wil winnen!

DDW kende een vrijwel probleemloos bekerseizoen, maar de laatste wedstrijd tegen ODC verliep niet zonder horten of stoten. Uiteindelijk werd deze wedstrijd toch winnend afgesloten, waardoor DDW nu Rosolo in de finale treft.

Rosolo, landskampioen van de zaal, een ontzettend lastige tegenstander voor DDW, was dit seizoen altijd de betere. Tot 19 mei, want op die dag wist DDW een 0-5 achterstand om te buigen in een 10-8 overwinning. Deze overwinning biedt perspectief en DDW gaat met de volle 100% vertrouwen de finale in: die beker gaat mee naar Hooge Mierde!

Rosolo heeft de afgelopen seizoenen enorm geïnvesteerd in de ontwikkeling van een nieuw team met jonge speelsters. Ze zijn zowel als individu, maar zeker ook als team enorm gegroeid. Dit teamgebeuren is tevens de sterkste eigenschap van het team.
Iedere week staat er wel iemand anders op om de kar te trekken en de doelpunten te maken. Vanwege deze mooie ontwikkeling en het winnen van de zaalfinale is dit team door teams uit de topklasse uitverkozen tot ‘Team of the year.

Vandaag spelen ze een derby in Schijndel. Tegenstander is dorpsgenoot DDW. We weten zeker dat het een spannende finale zal worden met vanuit beide teams én supportersgroepen veel strijd en enthousiasme.
Voorwoord Bekerfinale Dameskorfbal 6 juni 2019
 
De Bekercompetitie Dameskorfbal is een begrip in ons District Zuid. Aan deze editie 2018-2019 namen 47 teams deel. Sinds 3 jaar wordt er nu gespeeld in 1 poule.

Op 25 april j.l. plaatsten zowel DDW (door uit te winnen van ODC) als Rosolo (met een zege op Be Quick) zich voor de finale, die daarmee een Kempische derby genoemd mag worden. Lukt het Rosolo om net als vorig jaar wederom de Beker mee naar huis te nemen of staat DDW op het hoogste podium. Het belooft een spannende strijd te worden.

De finale wordt gespeeld op donderdag 6 juni en vindt plaats in Schijndel, onderdeel van de gemeente Meierijstad. Deze nieuwe fusie gemeente Meierijstad kent ruim 80.000 inwoners, en is na Den Haag de nummer 2 wat betreft de gemeenten met de meeste korfbalverenigingen. Deze “stad” heeft zowel dameskorfbalverenigingen, als de gemengde vereniging KVS ’17.
 
De organisatie van de Bekerfinale 2019 is, voor het 2de jaar op rij, in vertrouwde handen van KVS’17 (de fusie vereniging van De Boemerang en Alico). KVS’17 dat een ruime ervaring heeft in het organiseren van allerlei evenementen i.s.m. het KNKV, zal ongetwijfeld dit evenement ook tot een succes maken.
Namens het KNKV en District Zuid, wil ik van de gelegenheid gebruik maken om het bestuur van KVS’17 en haar vele vrijwilligers te bedanken voor hun inzet en enthousiasme om deze Bekerfinale prima te laten verlopen.
De speelsters en begeleiders van beide teams willen we heel veel succes toe wensen. Maak er samen een sportieve, fanatieke en spannende wedstrijd van !
 
Daarnaast veel wijsheid en een woord van dank voor de arbitrage, ook voor hen geldt dat er een prestatie verwacht wordt om de wedstrijden sportief en correct te laten verlopen.

Tot slot wensen we het publiek veel kijkplezier toe en veel succes voor de organisatie !

Namens KNKV DISTRICT ZUID
Wilma Vervoort - van Assedonk, ad interim voorzitter
Rooiseheide 14
D'n Inbreng
073-5494956
info@kvs17.nl
Terug naar de inhoud